Експерти розповіли про засоби для обприскування плодових дерев

Обприскувати дерева в саду потрібно ранньою весною, як тільки відступили холоди і визирнуло перше весняне сонце, тобто до того моменту, як дерева зацвітуть і з'являться перші зав'язі. Для кожного плодового дерева необхідно підібрати свій розчин, пише Ukr.media.

Яблуні та груші потрібно обприскувати розчином мідного купоросу (у 10 л перемішують 200 г речовини) або бордоською рідиною (беруть 300 г речовини на 10 л води).

«Ці препарати захищають від лишайників та грибкових інфекцій. У пристовбуровому колі дерева можна посипати грунт сечовиною, щоб знищити шкідників, що зимували в грунті. Також застосовують залізний купорос, який знищує шкідників, що зимували в корі дерев», — кажуть експерти. 

Купоросом можна обприскувати і будь-які інші кісточкові культури.

Сливу та аличу потрібно до початку цвітіння захистити від попелиці, кліща, сливової плодожерки, довгоносика, клястероспоріозу, плодової гнилі, гомозу.

«З усіма цими шкідниками та хворобами можна справитися за допомогою спеціальних магазинних препаратів, у складі яких є мідь. Також можна приготувати розчин сечовини, мідного купоросу або бордоської рідини»,  — додали експерти.

Персик починають обприскувати, коли температура повітря вже досягає стабільних плюсових значень. Використовують фунгіциди, у складі яких є мідь.

На початку квітня персики обприскують ще раз, але тут перевагу варто віддати покупним засобам.

Вишню і черешню рано навесні обприскують 2%-ним розчином мідного купоросу або бордоською рідиною або залізним купоросом.

Якщо навесні правильно обприскати дерева, то можливо шкідники більше не повернуться протягом сезону і про цю проблему можна буде забути.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.