Захист огірків від хвороб треба проводити протягом усієї вегетації — експерти

Огірки схильні до ураження хворобами вже у фазі від 6 листків і дуже вразливі в період формування плітей. У цей період варто застосовувати фунгіциди для боротьби пероноспорозом, борошнистою росою та альтернаріозом, повідомляють експерти BASF.

«Фунгіцид Кабріо® Дуо стане надійним помічником для виробника в захисті культури. Препарат зареєстрований у нормі внесення 2,5 л/га у 2-кратній повторності. Має тривалу захисну дію в діапазоні 10–14 днів.Такий склад дає можливість препарату розподілятися по рослині й діяти на патогени контактно, локально-системно і трансламінарно», — ідеться в повідомленні. 

Діюча речовина препарату Кабріо® Дуо — піраклостробін  — контролює збудників фітофторозу, борошнистої роси, альтернаріозу, септоріозу і ризоктоніозу. Також препарат має ще й яскраво виражену фізіологічну дію. Насамперед рослина стає більш стійкою до таких стресових факторів: перепади температур та нестабільність у доступі до вологи. Крім того, інтенсифікуються всі фізіологічні процеси, що протікають у рослині: дихання, фотосинтез, засвоєння елементів живлення з ґрунту.

Другий компонент фунгіциду Кабріо® Дуо — це високоефективна системна діюча речовина диметоморф. Вона швидко проникає в рослину, має антиспоруляційну дію та яскраво виражений лікувальний ефект. Унікальна діюча речовина дає можливість препарату перерозподілятися разом із клітинним соком, тим самим незалишаючи хворобам шансів для розвитку. 

Рекомендовані фази застосування фунгіциду Кабріо® Дуо — в період вегетації залежно від фітосанітарних прогнозів. Але загалом можна виділити основні фази, коли існує небезпека пошкодження хворобами, з урахуванням того, що часом захворювання може протікати в латентній формі, ніяк себе не проявляючи

Зазначені характеристики ефективності препарату Кабріо® Дуо рівною мірою стосуються як цибулі й томатів, так і огірків..

Препарат Кабріо® Дуо можна застосовувати для томатів під кінець цвітіння — на початку  формування зав’язі та китиць. Фунгіціид підійде для застосуванні на цибулі: обробки рекомендовано починати з фази 4-5 справжніх листків. 

Тут важлива площа асиміляційної поверхні листка. До цього часу культури розростаються, починають змикатися ряди, а утворений мікроклімат сприяє прояву хвороб.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.