Сімейні молочні ферми продовжують працювати навіть під час війни

На Волині одне з перших господарств проекту Сімейні молочні ферми продовжує працювати навіть під час воєнного стану. Як і всі ферми «Молочне диво» зазнало збитків через відсутність збуту молочної продукції, але власниця господарства Надія Юхимчук щотижня передає сир, молоко, сметану для жінок, які готують страви і надають волонтерам, а ті везуть у Бучу, Ірпінь, Миколаїв.

Про це повідомляє прес-служба проекту Сімейні молочні ферми.

Ферма «Молочне диво» успішно працює з 2019 року. Її власниця залишається вдома разом із своєю ріднею та корівками, які вже теж як рідні. Зараз фермерка утримує 70 голів корів.

Фермер Віктор Федоренко, учасник проекту із Житомирщини, окрім власних корів тримає ще й і врятованих від обстрілів. На власному авто чоловік привіз двох врятованих корів із села Вишневе, де падали ракети та нищили все навколо себе. 

«Фермери планували ферму на 30 голів, та війна внесла свої корективи, тому плани трішки зміщуються. Крім корівок, в «Едельвейсі» є також четверо телят, а ще деякі народжувались кволими і не виживали», — ідеться у повідомленні.

Господарство забезпечене кормами, мають і землю, і трактора. Лише труднощі з насінням та пальним, яке і дороговартісне, і в дефіциті, а ще впливає ціна за молоко, яку суттєво зменшили.

Фермер сам возив молоко за 30 км, щоб здати. Трохи роздавав. Налагодилась реалізація лише з 25 квітня за сприяння проекту. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.