Війська рф розгромили сільську церкву під час окупації

росіяни захопили село Лукашівка, що біля Чернігова, в перші дні повномасштабного вторгнення. Звідси обстрілювали як Чернігів, так й інші населені пункти, влаштували в місцевому храмі склад з боєприпасами.

Про це повідомляє Оперативне комадування «Північ» на сторінці в Фейсбук.

Окупанти виганяли жителів із їхніх домівок, займали їхні подвір'я і викрадали людей. За словами місцевої жительки Антоніни, росіяни навідалися до її сусідів — молодого подружжя.

«Йому десь за тридцять, їй десь так, дитинка, синочок, в третій клас ходить. Я не знаю, що їм не сподобалося, та вони Сашка забрали під зброєю до свого лігва. Дружина його до останнього дня ходила, намагалася дізнатися, що із ним. А вони посміхалися і знущалися із неї: «Скоро прийдет». Так його й досі немає, може й неживий вже», — каже жінка.

Одна з місцевих жителів, що мешкає біля церкви, бачила, як храм окупанти зробили складом для боєприпасів. Звідси обстрілювали Чернігів та інші населені пункти.

«Надвечір перед тим, як нас звільнили на Теплого Олексія, я підійшла до вікна, глянула на хрест на куполі і кажу: святая церква! Спаси нас і звільни від ворогів! І, уявляєте, наступного дня точно їх розбили! Як раз на велике свято!» — ділиться спогадами жителька Лукашівки.

Хоч храм зазначив часткових руйнувань — пошкоджено купол та оздоблення всередині, жителі обіцяють відновити святиню. Нині вона стала є місцевим оберігом та визначними місцем.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.