Прифронтове село на Миколаївщині більше місяця виживає під обстрілами

За декілька кілометрів від прифронтового села на Миколаївщині йдуть постійні бої з російськими окупантами. Місцеві жителі вже перестали рахувати прильоти на їхню територію, лише збирають уламки та готують городину до посадки.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Гуманітарний штаб замість крамниць працює в одному з населених пунктів Миколаївщини поблизу окупованої частини Херсонської області.

Лязкіт важкої броньованої техніки тут добре чутно. Адже бої точаться за декілька кілометрів від села. Місцева пенсіонерка Валентина щодня ходить по садибі, порається в землі. У відрі замість розсади уламки бетонної огорожі її будинку. На город прийшлось два «прильоти». Каже, що вже не той вік, аби кудись виїжджати.

«Мені 82-й рік. Приїжджали, казали, що можуть забрати. Не буду ніде я їхати. Будемо потрошки садити. Що дасть Бог, те й буде», — сказала Валентина.

На місці, де був магазин, тепер ходить лише кіт. Поряд можна побачити наслідки прямого влучання в житловий будинок. Неподалік також. Поруч люди живуть у підвалі — недостатньо мобільні, щоб знаходячись вдома, швидко піти в укриття.

Декілька разів на тиждень жителям прифронтового населеного пункту видають гуманітарну допомогу. Це овочі, крупи, борошно тощо. Здебільшого їх сюди доправляють волонтери. Але не завжди військові пускають в цьому напрямку цивільних.

Обстрілювати прифронтовий населений пункт російські війська, за словами місцевих жителів, не припиняють, а гуркіт вибухів тут чути майже цілодобово.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.