Держзрадника можуть відпустити під заставу півтора мільйони гривень — Прокуратура

За підозрою у державній зраді затримали голову Середино-Будської територіальної громади Сумської області. Зрадника судом взято під варту до 27 червня 2022 року, з визначенням розміру застави в сумі 1 млн 488 тис 600 грн.

Про це повідомляє Прокуратура Сумщини.

«Прокуратура категорично не погоджується з таким запобіжним заходом та буде наполягати на скасуванні застави», — ідеться у повідомленні.

За даними слідства, голова Середино-Будської територіальної громади надавав державі-агресору допомогу в здійсненні підривної діяльності. 

«Він передавав представникам ФСБ інформацію про переміщення Збройних Сил України та види їхнього озброєння. Під час окупації посадовець планував «здати» місто ворогу та наказав прибрати блокпост на в’їзді у населений пункт», — ідеться у повідомленні. 

Також повідомляється, під час захоплення збройними формуваннями рф території Буринської ОТГ Конотопського району Сумської області посадовці погодилися на співпрацю з державою-агресором. Зокрема, вони здійснювали інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку дій держави-агресора, а також забезпечували її збройні формування житлом, пальним і продуктами.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.