У Дніпрі жителям роздають безкоштовне насіння

У місті Дніпро керівництво департаменту парків та рекреації міської ради запропонувало містянам власноруч створити продовольчу подушку безпеки — висаджувати городину де це є можливим. 

Пропозиція була підкріплена роздаванням насіння. Першу партію отримали слухачі «Університету третього віку». 

Про це повідомляє видавництво Dniprorada. 

«Нині ж роздають насіння тим, хто через месенджер департаменту у фейсбуці подав заявку. Це близько 150 людей. Серед них голови ОСББ, багатодітні сім’ї та родини військових, пересічні містяни», — пише видання. 

Пакунки посортовані наборами. У кожному близько 30 різновидів насіння: кріп, петрушка, капуста, морква, буряк, огірки, помідори тощо. 

«Насіння сходить добре. Ми це вже перевірили. Сьогодні у планах роздати близько 200 таких пакунків. Акцію назвали #ГородНаПодвір’ї. Будемо вдячні тим, хто отримав насіння, за фотозвіти посівної та врожаю у соціальних мережах з відповідним хештегом», — розповіла Тетяна Демченко, інженерка садово-паркового господарства комунального підприємства «Дирекція парків та об'єктів рекреації». 

Мешканка міста Тетяна Борисова садівниця-любителька з дитинства. Жінка мешкає у приватному будинку і постійно вирощує для себе овочі, фрукти, зелень. 

«Це дуже зручно завжди мати свій урожай. Не треба ходити на базар і знаєш чим поливаєш, удобрюєш. Та й загалом цей процес мені подобається. От сьогодні взяла овочі», — зазначила пані Тетяна.

Раніше Zemliak.com повідомляв, в Україні запускають ініціативу, яка допоможе запобігти продовольчій кризі під час війни. Мета проекту «Сади Перемоги» ефективно використати кожен клаптик землі, на якому можна виростити врожай.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.