На Хмельниччині громади створили штаби допомоги ЗСУ

Громади Хмельниччини ефективно працюють на підтримку Збройних сил України та надають допомогу внутрішньо переміщеним особам. Мешканці та бізнес збирають гуманітарну допомогу, виготовляють амуніцію та забезпечують перебування на своїй території тисяч переселенців.

Про це пише Децентралізація.

Працівники центральної бібліотеки Чорноострівської селищної ради готують печиво для армійців, а жителі Дунаєвелької громади пригнали із Литви легковий автомобіль для українських десантників.

«У Славуті облаштували штаб волонтерської допомоги, який збирає та відправляє гуманітарну допомогу військовим. Волонтери збирають їжу, засоби гігієни, одяг та спальні мішки, які відправляють військовим та постраждалим мешканцям, зокрема Київщини», — ідеться у повідомленні. 

Меджибізька громада облаштувала понад 1100 місць, де люди можуть зупинися на ночівлю або на більш тривалий термін. Є також можливість поселити людей в покинутих будинках в селах громад, які місцеві жителі вже облаштовують та наводять там лад

Зазначається, війна показала, що громади відбулись, як спроможні інституції. За короткий час вони змогли перебудувати свою роботу для підтримки армії та переселенців. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.