Для вирощування розсади томатів необхідно два місяці — досвід

Більшість досвідчених городників при підготовці до вирощування розсади томату рекомендують користуватися в роботі місячним календарем. Сіяти помідори на розсаду в 2022 році треба за всіма правилами. У зв’язку з погодними умовами неможливо садити томат насінням — йому просто не вистачить часу зійти і повністю дозріти. Тому городники попередньо вирощують розсаду в будинку, пише Сільське господарство та садівництво.

У місячному календарі на 2022 рік уже визначені сприятливі і несприятливі дати для дачних робіт, щоб сіяти помідори на розсаду:

  • у лютому — 7, 8, 12, 13, 21
  • у березні — 8, 9, 10, 13, 14, 15, 16
  • у квітні — 4, 5, 6, 14,15, 16
  • в травні  — 2, 3, 7, 8 і 15.

«Якщо чекати погоду без заморозків і садити у відкритий грунт, то слід відрахувати назад в середньому два місяці і займатись насінням», — пишуть експерти. 

Актуально: Посівний календар на лютий 2022: важливі роботи на городі, клумбі та в саду.

Одним з найбільш відповідальних етапів є підготовка насіння. Для посадки необхідне насіння, яке відповідає посадці у кліматичній зоні, з урахуванням особливостей грунту. Насіння повинні бути якісним, зі свіжим терміном придатності, відповідати ДСТУ.

«На кожній упаковці зазначена докладна інформація по конкретній рослині і наведені вичерпні рекомендації. Наприклад: термін посіву на розсаду; термін висадки у відкритий грунт; період дозрівання і умови посадки», — зазначили експерти.

Для набухання насіння і появи сходів потрібно приблизно 7-10 днів. Щоб виростити помідори на розсаду, необхідно близько 45-60 днів. Цей період залежить від сорту томатів і створених умов для вирощування розсади. Отже, для отримання готової до висадки розсади потрібно десь два місяці. У відкритий грунт розсаду висаджують при настанні стійкої погоди, без ризику погубити її ранковими заморозками.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.