На Кіровоградщині вперше за рік виявили АЧС

В особистому підсобному господарстві Івано-Благодатного, Кропивницького району, виявили перший за поточний рік випадок захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) — надійшло повідомлення про загибель 11-місячного кабана. Також там утримували четверо свиней, поінформували в Держпродспоживслужбі. 

«Нин тамі проводять заходи з локалізації, ліквідації та недопущення поширення інфекції. Зокрема заборонено вивезення, перегруповування та забій тварин, а також обмежено доступ стороннього транспорту та людей до підсобного господарства», — повідомили інспектори. 

В понеділок 20 червня терміново провели засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Кропивницькій районній військовій адміністрації, рішенням якої затверджено план дій з ліквідації АЧС та визначено межі епізоотичного вогнища, зон захисту та спостереження.

У навколишніх населених пунктах — зонах захисту та спостереження — проводять роботу по уточненню свинопоголів’я. Сигнальних повідомлень про випадки підозри на захворювання свиней не надходило.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.