Понад 400 евакуйованих тварин живуть на фермі на Дніпропетровщині

У селі під Дніпром на молочній фермі проживають понад 400 врятованих тварин. Коней, собак, птахів, кіз, свиней, кролів та нутрій вивезли з-під обстрілів.

Врятовані коні вже адаптувалися до мирного життя: ласують травою та катають на собі дітей.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

«За тваринами потрібен догляд. Я їх вичісувала, пестила, бо вони як маленькі діти: дивилися в очі, бо залякані. Іноді, коли пролітали літаки, вони дуже лякалися, я їх заспокоювала», — говорить волонтерка Тетяна Залевська.

Сімох коней привезли з Харкова за місяць від початку повномасштабного вторгнення. Усі вони раніше катали дітей, деякі навіть дресировані. Серед них — чорний кінь на ім’я Циган, його вважають справжнім довгожителем — тварині 30 років.

Зараз у господарстві мешкає 860 тварин, і половину з них, за словами працівників, рятували з гарячих точок. Це не тільки коні, а й собаки, кролі, птахи, кози та навіть нутрії.

Щоб прогодувати усіх тварин, щомісяця витрачають понад 150 тисяч гривень. І це попри те, що з їжею допомагають волонтери. Нині на ферму можуть завітати усі охочі — для дорослих вхід коштує 100 гривень, для дітей 50. Гроші йдуть на утримання тварин.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.