Європа створила унікальну платформу для експорту українського зерна

Європейська комісія спільно з V_labs та Rail Cargo Group запустила торговельну платформу для зерна «Зернові шляхи» — Grainlane, яка сприятиме оптимізації експорту зерна з України до держав-членів ЄС.

Про це повідомляє Верховна Рада України.

Платформа створена для продажу та купівлі сільськогосподарських товарів, об’єднуючи та укріплюючи контакти між представниками європейської логістики та українськими трейдерами й фермерами на міжнародному рівні.

«Особливість платформи полягає в тому, що на ній одночасно будуть розміщені й торгові, і транспорті запити, що має полегшити процес організації експортних поставок. Тож представники європейської логістики зможуть розв’язувати організаційні питання з українськими партнерами. Останні матимуть змогу в декілька кліків знайти партнерів для експорту своєї продукції, а також нові логістичні рішення», — ідеться у повідомленні. 

Це особливо актуально для експорту зерна з України наземним транспортом, оскільки формуватимуться нові ділові відносини та ланцюги поставок.

Такий механізм має прискорити процес узгодження можливостей між попитом і пропозицією. При цьому гарантується повна прозорість щодо попиту та пропозиції та оптимальна логістика для продукції.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.