У селі Модричі планують побудувати новий сільзавод

У селі Модричі Трускавецької громади, що на Львівщині, побудують сільзавод. Для нового підприємства потрібна земля. Тому 17 червня у Трускавецькій міській раді провели громадські слухання, щоб вилучити з лісового фонду дві ділянки по 0,25 га.

Загальна площа сільзаводу складе 15 га.

Про це повідомляє Дрогобич.City

На цих двох ділянках відповідно до містобудівної документації розмістять свердловини, супутні будівлі та споруд необхідні для видобування соляного розсолу. Підприємство матиме структуру: окремі цехи очищення, випарювання, складські будівлі, сепаратори, склади для зберігання та інше.

«Процес виготовлення солі буде такий: технічну воду подаватимуть у свердловини, розмиватимуть соляні пласти, розсіл викачуватимуть, сепаруватимуть, відстоюватимуть та подаватимуть на головні виробничі споруди, а в кінцевому результаті продукуватимуть кухонну сіль», — ідеться у повідомленні.

Зміни в Детальному плані території під розміщення підприємства по виробництву харчової солі «Екстра» ТОВ «Укрінвестсистем» в селі Модричі на громадських слуханнях погодили. Наступний крок — проект мають винести на розгляд сесії Трускавецької міської ради. 

Аналогічний шлях проект вже проходив кілька років тому. У 2018 році вартість будівництва сільзаводу становила 34 млн євро і там планували створити понад 250 робочих місць. Прогнозована потужність становила 100 тис. тонн харчової солі щороку. Інвестором також виступало ТОВ «Укрінвестсистем».

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.