У Львівському музеї дітей навчають гончарства

У львівському музеї «Шевченківський Гай» дітей навчають українських традицій. Проект назвали «Котилася торба». Хлопці та дівчата віком від 6 до 9 років будуть займатися соломоплетінням та малюватимуть на склі. Також дітей навчатимуть гончарства та виготовлення ляльок-мотанок.

Про це стало відомо від Суспільного.

На першій музейній зустрічі діти познайомилися з традиційною яворівською іграшкою, народними дитячими забавами, різноманітними рухливими іграми на основі гаївок, а 16 червня вивчали гончарство.

«Ми взяли базовий рівень та виготовляємо вази. У вазу входить циліндр – це основа і тарілки. Це дві техніки, перша — ми витягуємо, друга — надаємо форму», — розповідає викладачка гончарної справи Тетяна Рупа.

Наукова співробітниця Шевченківського гаю Світлана Іщук розповіла — майже половина відвідувачів музейних зустрічей — діти-переселенці.

«До нас часто приходять діти-переселенці. Ми знайомимо їх з українськими традиціями, все що пов’язано з народною українською іграшкою», — каже Світлана Іщук.

У Шевченківському гаю запланували 13 таких зустрічей. Відвідати захід можна щочетверга за попереднім записом. Участь в майстеркласі платна.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.