На Вінниччині працюють над створенням музею народних ремесел

У селі Печера, що на Вінниччині, розпочалося створення музею народних ремесел та стародавнього побуту Поділля, який стане частиною маршруту «Дивовижні села Печера та Сокілець. В глибину віків».

Про це повідомляє Департамент маркетингу міста та туризму на офіційній Facebook-сторінці.

«На Вінниччині створюють Музей народних ремесел та стародавнього побуту Поділля. Його експозицію представлять в українській сільській хаті початку 20-го століття. І для цього шукають експонати та благодійників. Музей створює Центр ремесел «Дунстан», — йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, ініціатори проекту для розміщення музею підібрали старовинну хату в селі Печера і планують її реставрувати. Першими експонатами нового музею стануть сторічна ніжна ступа, жорна, діжки-довбанки та інструменти з народних ремесел. А родзинкою музею має стати справжня старовинна українська піч з лежанкою.

Наразі для експозиції майбутнього музею шукають усе, що пов'язано з побутом мешканців Поділля ХІХ-ХХ століття і такими видами діяльності, як ткацтво, швацтво, хліборобство, землеробство, тваринництво, кулінарія, чоботарство, теслярство, гончарство тощо.

Організатори музею планують включити його відвідини до культурно-пізнавального маршруту «Дивовижні села Печера та Сокілець. В глибину віків», який охопить щонайменше 12 локацій з об’єктами культурної спадщини різних історичних епох.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.