Кількість держпосадовців планують скоротити вдвічі

Верховна Рада й Уряд готуються суттєво скоротити державний апарат. Відповідне доручення топпосадовцям на початку червня дав президент Володимир Зеленський.

План реформи передбачає скорочення кількості держпосадовців у середньому вдвічі. У деяких сферах скорочення держапарату може бути навіть більшим. 

Про це повідомляє видання Forbes.

Упродовж місяця депутати Верховної Ради та Кабмін напрацюють план оптимізації державного апарату. Якщо реформу втілять у життя, чисельність державних службовців скоротиться принаймні вдвічі. Зараз на державу працює близько 200 000 людей. Частину з них планують замінити за допомогою діджиталізації деяких функцій держави. 

«Один з ключових учасників процесу — Міністерство цифрової трансформації. Велику частину процесів, які раніше виконувалися чиновниками, буде автоматизовано. Йдеться не лише про видатки, а й про кількість державних службовців. Війна показала, що для нормальної роботи державі не потрібно стільки чиновників», — ідеться у повідомленні.

За словами заступника очільника відомства Олександра Борнякова, проєкт курує безпосередньо міністр цифрової трансформації та віцепрем’єр Михайло Федоров. Сам Федоров не відповів на прохання поговорити про деталі майбутньої реформи.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.