Селянам частково компенсують будівництво нових теплиць — Уряд

Уряд анонсував 8 грантових програм, спрямованих на створення робочих місць, будівництво, кредитування, безповоротну грантову допомогу малому та середньому бізнесу, а також підтримку українських виробників. 

Зокрема, аграрії зможуть отримати часткову компенсацію на будівництво нових модульних теплиць розміром 2 гектари.

Про це повідомив Денис Шмигаль, Прем’єр-міністр України.

«Держава надасть безповоротні кошти для створення тисяч нових мікробізнесів. Заявки будуть подаватися через Дію у формі бізнес-плану, який розглядають незалежні оцінювачі-підприємці. Крім того, під цей бізнес можна буде взяти пільговий кредит в межах «5-7-9». Очікуємо, що програма грантів дозволить створити десятки тисяч робочих місць», — зазначив Денис Шмигаль.

Так, для всіх охочих займатися аграрною справою, планується дві програми: 

Перша стосується часткової компенсації вартості теплиць та передбачає безповоротний грант на типовий проект модульної теплиці розміром 2 гектари. Заявка подається через Дію, а далі — робота з банком. Наразі передбачено будівництво до 3 тисяч таких теплиць.

Друга програма передбачає гранти на висадку нових фруктових і ягідних садів через співфінансування держави й бізнесу. На початку планується висадити нових садів загалом на площах до 10 тисяч гектарів.

Також Благодійний фонд «МХП-Громаді» (МХП) ініціював конкурс бізнес-ідей «Роби своє» для підтримки малого підприємництва в умовах війни у селі, селищі та малих містах.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.