На Закарпатті поліція затримала двох селян з нелегальними дровами

У селі Чорна Тиса Рахівського району зупинили дві вантажівки з нелегальною деревиною. В ході огляду співробітники поліції виявили невідповідність між інформацією у товарно-транспортній накладній та фактичним вантажем. Дані стосувалися як кількості деревини, так і її сортності.

Про це повідомляє Поліція Закарпатської області.

За кермом перебував житель села Ясіня. На вимогу правоохоронців, водів надав супровідні документи на ялину, яку перевозив, але в документах зазначалась не відповідна інформація.

«Кількома хвилинами пізніше на вулиці Головній села Чорна Тиса поліцейські зупинили ще один автомобіль завантажений деревиною, яка також не відповідала документам», — ідеться у повідомленні. 

Водій другої вантажівки перевозив 67 стовбурів ялини, бірки на яких не відповідали дійсності, а супровідна документація так само викликала сумніви у своїй достовірності.

Обидві вантажівки з вантажем поліцейські вилучили та помістили на штрафмайданчик відділу поліції. Наразі походження та мету перевезення деревини встановлюють слідчі.

За незаконну порубку або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу водіям може загрожувати до 3 років позбавлення волі. Автомобілі та вантаж передадуть на потреби ЗСУ.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.