Громади на Чернігівщині отримали супутниковий інтернет Starlink

Представники Міністерства цифрової трансформації України перебувають з робочою поїздкою на Чернігівщині. В область привезли комплекти «Starlink». 

Першочергово обладнанням для доступу до супутникового інтернету забезпечують ті громади, в яких неможливо швидко відновити відповідні мережі. 

Про це пише ЧеЛайн.

Першими такі комплекти отримали одні з найбільш зруйнованих внаслідок бойових дій громад — Киїнська та Киселівська. У Киїнці відразу ж підключили і перевірили «Старлінк».

«Спеціальних знань для запуску обладнання не потрібно. Для цього використовується мобільний застосунок, де все покроково описано. Цей додаток має встановити лише та людина, яка налаштовує інтернет. Абонентам він не знадобиться. Необхідна умова — постійне (або ж резервне) живлення», — пояснив Андрій Набок, керівник експертної групи з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри

Відтепер кожен мешканець громади може підключитися та користуватися інтернетом необмежено. Це дасть змогу, в тому числі, й читати новини, як б’ють ворога, як живуть друзі та рідні. 

«Для Киїнської громади це ще й можливість відновити навчання. Планується запускати навчальний процес в дистанційному режимі. До цього такої можливості не було — мобільний інтернет був заслабким», — зазначив Андрій Головач, голова Киїнської громади.

Також два комплекти обладнання передали і в Киселівську громаду, де у селах чотири школи, яким теж потрібен доступ до швидкісного інтернету.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.