Стали відомі деталі замаху на Міністра аграрної політики України

На  очільника Міністерства аграрної політики України Романа Лещенко був вчинений замах. За словами правоохоронців, причиною став конфлікт із колишнім партнером по агробізнесу із США. 

Про це повідомляє AgroPolit.com.

Причетними до інциденту виявилися громадянка України та громадянин США.

«Зустріч американця та його спільниці з «кілером» відбулася 17 листопада 2021 року в одному з київських ресторанів. Розмова документувалась. У фрагменті відео іноземець каже, що не наказує вбивати міністра, але буде не проти, якщо це необхідно. Завдаток становив 20 тис. доларів США. Злочин мав статися, коли громадянин США залишить Україну», — ідеться у повдомленні. 

За словами Монастирського, у серпні 2021 року Департамент стратегічних розслідувань отримав інформацію про те, що певна жінка підшукує кілера для вчинення замовного вбивства. 

У ході слідчих операцій було з‘ясовано, що замовниця, громадянка України, була виведена на особу, яка, за задумом Нацполіції, виконувала роль кілера. Втім, після низки негласних розшукових дій правоохоронці встановили іншого, «основного» замовника, ним був громадянин Сполучених Штатів.

«Це було замовлення особи, у якої вони намагалися відібрати майно та вибити уявні борги за 2018 рік, коли громадянин США та цей громадянин України були партнерами. Цим громадянином був Роман Лещенко, міністр українського уряду», — заявив Денис Монастирський.

Сам Роман Лещенко під час брифінгу повідомив, що справа стосується подій трирічної давнини, коли він не був держслужбовцем. Питання про свої борги він назвав «цивільно-правовим конфліктом» з громадянином США.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.