На Херсонщини зловмисник з метою помститись переплутав поля

На Херсонщині поліцейські затримали чоловіка за підозрою у хуліганських діях зі стріляниною в полі.

В ході розслідування, стало відомо, що затриманий мав наміри помститись своєму компаньйону по бізнесу, але точно не знав, яке поле саме належить йому. 

Про це повідомляє Поліція Херсонської області на своїй сторінці в Facebook.

«Подія сталася із робітниками в полі, що належить Зеленопідській територіальній громаді Каховського р-ну. На поле приїхав невідомий чоловік на позашляховику, погрожував працівникам та пошкодив їх мототранспорт й с/г техніку. Все це супроводжувалося пострілами з карабіна», — йдеться у повідомленні.

Першим про подію в поліцію повідомив фермер, який обслуговує поле. Він розповів, що побачив пошкоджені трактор з причепом і мопеди, а робітників ніде не було, їх телефони не відповідали.

На місці події працювала слідчо-оперативна група. В цей час зі сторони іншого поля вийшли двоє наляканих робітників, які розповіли обставини. 

«В поле на білому позашляховику марки «Лінкольн» приїхав невідомий чоловік, почав погрожувати і сказав, що їх роботодавець винен йому гроші. Потім невідомий металевим прутком потрощив с/г техніку, після чого дістав з машини карабін та зробив кілька пострілів вгору»,  — розповіли свідки події.

Робітники злякалися та побігли в сторону поля із соняшниками, де сховалися.

Як повідомив начальник відділення поліції №1 Каховського відділу поліції Віктор Попов, для затримання озброєного зловмисника оперативникам знадобилося кілька годин. 

«Поліцейські відпрацювали найближчі населені пункти та поспілкувалися з робітниками сусідніх полів, які бачили примітний білий позашляховик і вказали, у якому напрямку він рухався»,  — розповів Віктор Попов. 

Правоохоронці помітили автомобіль у с.Діброва. Водій намагався втекти. Але оперативники заблокували позашляховик та затримали керманича. За погодженням із прокуратурою поліцейські провели невідкладний обшук в автомобілі чоловіка, звідки вилучили карабін з тепловізором, гільзи, глушник, металевий прут та мобільні телефони. Нині усе це вилучено та направлено на експертизу.

Зловмисником виявився 36-річний житель Нової Каховки. Раніше він був судимий за грабіж, погрозу вбивством та незаконне заволодіння транспортним засобом.

«Я планував пошкодити с/г техніку, але точно не знав, яке поле належить компаньйону. З рештою, помилився»,  — сказав затриманий.

Наразі, вирішується питання про вручення затриманому підозри в скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.