На будинок сільського старости в Одеській області напали зловмисники

У будинок старости сіл Трудове й Миколаївка Кілійської громади Олександра Лупоноса в ніч на 12 серпня, пошкодивши замок на дверях, проникли троє невідомих людей і почали шукати цінні речі. Із метою захисту господар зробив кілька пострілів і поранив одного з нападників.

Про це інформує ГУНП в Одеській області.

Як зазначили в поліції, 59-річний чоловік схопив мисливську рушницю та попередив непроханих гостей, що вистрілить у них із зареєстрованої рушниці, якщо вони не підуть геть. 

Правопорушники не відреагували на слова господаря і він, зробивши попереджувальний постріл у стелю, вистрілив у їх бік. І тільки тоді зловмисники кинулися тікати.

«Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що одного з імовірних правопорушників доставили до Болградської центральної лікарні із пораненням. Місцезнаходження інших осіб наразі встановлюється. Тривають слідчі дії», — поінформували поліцейські.

За свідченнями Олександра Лупоноса, у будинку в той час перебували також його дружина та 7-річний онук. Після нападу дитину доставили до лікарні у шоковому стані.

«Зловмисники втекли разом з пораненим на автівці. Вже згодом батько нападника доправив того до медзакладу. До речі, поранений раніше судимий за розбій і учасник організованого злочинного угруповання», — повідомляють колеги Олександра Лупоноса зі Всеукраїнського конгресу фермерів.

Водночас друзі старости додають, що поліція Кілійського району на виклик приїхала швидко. Але непокояться, що без суспільного резонансу слідство йтиме не так активно.

«Очевидно, що мотивом нападу було пограбування, але побоюємось, що справу з часом замнуть або гірше: за самооборону відкриють провадження і на самого Лупоноса. Хоча зброя офіційно зареєстрована і він обороняв свою сім’ю і оселю від зловмисників», — додали друзі старости.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.