На Рівненщині громади підключили до інтернету

Соціальні заклади у 24 селах Рівненщини під’єднано до швидкісного інтернету в межах проекту «Інтернет-субвенція». Відтепер школи, будинки культури, бібліотеки дванадцяти громад області під’єднано до мережі.

Про це інформує Рівненська ОДА.

«Для Рівненщини у рамках проекту «Інтернет-субвенція» Міністерства цифрової трансформації України передбачено понад 15 млн грн. Таким чином, доступ до оптичного інтернету вперше отримають мешканці майже 100 сіл у 34 громадах. А до мережі під’єднають понад 250 соціальних закладів», — ідеться у повідомленні. 

По темі: На Житомирщині сільські бібліотеки отримали комп'ютери.

Планується, що всі громади, які беруть участь у проекті, матимуть якісний інтернет вже до кінця грудня. Тим часом до кінця 2022 року заклади соцсфери користуватимуться ним безоплатно. За перебігом тендерів можна стежити в режимі реального часу за допомогою онлайн-дашборду.

В областях проект «Інтернет-субвенція» координують СDTO ОДА та їхні команди. Вони допомагають реалізувати масштабну ціль — 95% населення, соціальних об’єктів і головних автошляхів України покрити швидкісним інтернетом.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.