Оприлюднено відомості про громадян, які порушили закони щодо безоплатної приватизації землі

У вівторок 12 жовтня 2021 року Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час пресконференції, присвяченій 100 днів ринку землі, презентував на базі Національної інфраструктури геопросторових даних інформацію про тих громадян, яких всупереч закону неодноразово скористалися правом безоплатної приватизації.

«Усі охочі в режимі реального часу на геопорталі відкритих даних можуть ознайомитися з усім пакетом інформації про громадян, які могли до 5-ти разів скористатися правом безоплатної приватизації: кадастровими номерами та правовстановлюючими документами. Це перша хвиля відповідних даних із точки зору приватизації», — повідомив Роман Лещенко.

По темі:

Далі справа за правоохоронними органами. Безумовно, той, хто зловживав своїм правом безоплатної приватизації, нестиме юридичну відповідальність.

«Окремо хочу сказати, що за цей період нам вдалося повернути незаконно відчужені землі Міністерству оборони. Йдеться про території військових містечок, аеродромів. А також повернення земель природно-заповідного фонду, водного фонду та лісогосподарського призначення», — зазначив Роман Лещенко.

Міністр агрополітики додав, що невдовзі будуть оприлюднені нові факти порушень земельного законодавства України. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.