Для приватизації земельної ділянки необхідно зробити її викопіювання

Викопіювання земельної ділянки — частина кадастрової карти, яка відображає рельєф місцевості і розташування різних об’єктів. Фрагмент є точним графічним зображенням заданої ділянки. Він дає інформацію про місцезнаходження, межі і інших характеристиках. А також містить дані про водні об’єкти та інженерні мережі. 

Про це йдеться на сайті geospektr-7.com.ua.

Також окремий план ділянки використовується в наступних випадках:

  • приватизація, продаж або оформлення договору оренди ділянки;
  • узаконення самозахоплень або самовільно зведених будівель;
  • зміна цільового призначення землі;
  • підведення до будівель інженерних комунікацій;
  • проектування об’єктів та отримання дозвільних документів на будівельні і монтажні роботи.

Раніше ми вже писали Як приватизувати земельну ділянку.

Навіть якщо приватна територія тривалий час використовувалася без оформлення подібного документа, в більшості випадків він неодмінно знадобиться. 

«Даний документ є обов’язковою частиною правовстановлюючої і технічної документації будь-якої ділянки. На відміну від великих планів населених пунктів, викопіювання відображає конкретну ділянку з прив’язкою координат і іншими характеристиками»,  — наголошують фахівці.

Масштаб документа дозволяє оцінити найдрібніші деталі місцевості, що особливо важливо при проведенні будівельних робіт. Як правило, він викреслюється в масштабі 1: 500 або 1: 2000, якого достатньо для роботи проектувальника.

Необхідна інформація відбирається з урахуванням побажань замовника. Часто необхідно отримати подібний документ для території, що знаходиться в комунальній власності з метою її покупки або взяття в оренду. Оформленням документа в потрібному масштабі займаються кваліфіковані інженери, використовуючи наявні дані. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.