Сумщина відкриває нові можливості з розвитком коноплярства

За кордоном Сумщину знають і як виробників насіння конопель. Крім того, в області є кілька підприємств, які займаються переробкою цієї культури.

В регіоні хочуть, щоб проєкт, який отримав фінансування з держбюджету, співфінансування з обласного бюджету та суб’єктів господарської діяльності, став основою для подальшого розвитку галузі.

Про це пише Kurkul.com посилаючись на пресслужбу Сумської ОДА.

Враховуючи, що на світовому та внутрішньому ринку України спостерігається підвищений попит на продукцію коноплярства, є потенціал для розширення площ під цією культурою та розвитку різних напрямів переробки конопель. 

«Сумщина є лідером серед наукового надбання та потенціалу, який є в Україні. Завдяки Інституту луб’яних культур НААН України ми сьогодні маємо створені 9 сортів. І за рахунок цих сортів нас знають в усьому світі. Нас знають за кордоном і як виробників насіння конопель», — розповів директор Департаменту АП розвитку ОДА Олександр Маслак. 

За його словами, коноплі унікальні тим, що це одна із найперспективніших культур на землі. Ця рослина найменше виснажує ґрунт, має дуже широкий спектр застосування. Це і канати, і вітрила для кораблів, і одяг, взуття, продукти харчування, ліки, косметика, бронежилети. Відомо понад тисячу найменувань продукції, яку виготовляють із конопель. Ця рослина є дуже перспективною для Сумщини

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.