У селі Скраглівка військові хочуть відібрати в людей землю

Більше десяти років тому 8 господарів села Скраглівка Житомирської області приватизували наділи, а недавно виявилося — це земля військового полігону. Через суд військові хочуть відібрати у людей майно.

Про це йдеться в сюжеті Надзвичайних новин.

На Житомирщині проти селян почалася справжня війна за землю. Місцевим мешканцям приходять повістки до суду з приводу повернення земель, які люди обробляють не один десяток років та вже давно законно оформили право на них.

«В кінці червня 2021 року отримала повістку в суд та рахунок на 13,5 тис грн», — розповідає Любов Домалевич-Босенко, жителька села.

Позивачем виступає військова структура, квартирно-експлуатаційний відділ. Хочуть відсудити в сім'ї землю, що межує з військовим полігоном.

«Діючий полігон межує з людськими городами, пасовищами. Новий очільник полігону вирішив розширити межі, хоча на даний момент жодних межувальних знаків немає», — йдеться в сюжеті.

Раніше військові звертались до мешканців, щоб ті добровільно звільнили ділянки. Але селяни відмовились, т.я. ще за радянських часів приватизували угіддя та ведуть особисте господарство.

«Земельні ділянки належали колгоспу. Ще при радянському союзі, 8 ділянок, що межують з військовим полігоном, були надані людям як додатки», — розповіли в сільській раді.

Обурені мешканці не збираються здаватись, одна з родин вже найняла приватного адвоката та сподіваються, що таки вдасться зберегти свої землі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.