На Волині селяни не можуть користуватись власними паями

Восени 2021 року у селі Конюхи на Локачинщині виник конфлікт між власниками паїв і орендарем. Люди заявили про рейдерське захоплення місцевим фермером їхньої землі разом із власним дозрілим врожаєм сої.

Про це пише Business.

За словами власників земельних паїв, через певний час обробки земельної ділянки фермером, виникло питання про повернення паю. Але, у відповідь почули: «Приходьте до мене через 10 років».

«Ми довірились йому на слово. То були бабині паї. Але ми їх не обробляли, тож дали користуватися Федорові Торчинюку. Він — наш сусід і кум», — розповідає мешканець Конюхів Ігор Туруцький.

Депутат Локачинської селищної ради, керівник ФГ «Надбання» Федір Торчинюк відмовився віддавати паї людям і змолотив посіяну ними сою. Спокійні жнива йому забезпечили невідомі в бронежилетах.

«У нього з'явилися договори нібито за підписом баби нашої. Ми подали на суд і засіяли сою. Я її кропив, обробляв. До нас час від часу викликали поліцію, у нас брали пояснення. І коли прийшов час збирати, то я приїхав молотити, і він приїхав з двома бусами людей в бронежилетах, з тітушками. Він показав якусь ухвалу суду. Суд заборонив нам перешкоджати. Нас відтіснили і він зібрав наш врожай. Збитки шалені — понад 600 тис грн», — додав  Ігор Туруцький.

Також, чоловік зазначає, що договори вони побачили аж у суді. Документи були зареєстровані, але бабі 80 років, вона нікуди не їздила.

Нині 80-річна Галина Савчук (власниця паїв) судиться з ФГ «Надбання». Жінка намагається довести, що її підписи в договорах оренди підробили, а самі угоди розірвати. Добровільно Федір Торчинюк цього робити не збирається. Каже, люди самі дров наламали і не хочуть домовлятися.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.