Експерти безкоштовно навчають протидії земельному рейдерству

Всеукраїнський Конгрес Фермерів доєднався до ініціативи USAID-AGRO щодо створення Громадської антирейдерської платформи — програми з протидії рейдерству, вдосконалення системи захисту майнових прав у аграрному секторі, підвищення правової культури представників бізнесу та населення в аграрній сфері.

Про це повідомив Іван Слободяник, Генеральний директор Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, у рамках проекту «Земля. Захист права власності та протидія рейдерству».

«Створюється система «швидкої правової допомоги» та оперативного реагування на нові факти рейдерства, координації запитів про допомогу з адвокатами, які спеціалізуються на захисті прав власності в аграрній сфері», — зазначили експерти. 

Громадська антирейдерська платформа проводить тренінги для агровиробників у кожній з областей для підвищення рівня знань у сфері земельних правовідносин та попердження рейдерства, викликаного непоінформованістю про необхідні правові процедури щодо захисту себе та своєї власності.

Основними завданнями учасників є:

  • Відслідковувати законодавчі ініціативи, щоб попередити законодавчі ризики для галузі
  • Вирішувати проблеми фермерів на нормативно-правовому рівні

На сьогодні учасниками ВКФ є понад 300 ФГ і створено представництво з усієї України. Організатори підтримують членів Конгресу та виступають на захисті їх прав як у взаємодії з органами державної влади, так і у протидії рейдерським та іншим загрозам.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.