Мертве село Олександрівка на межі зникнення

Олекса́ндрівка — мертве село Старосинявського району, що на Хмельниччині.  За даними Державного реєстру виборців, станом на 31 грудня 2021 року, в селі зареєстрована 31 людина, але фактично, село вимерло — немає жодного мешканця. Знаходиться неподалік села Вишневе, ідеться в сюжеті Сьогодні.

Колись в селі Олександрівка мешкали поляки. Будинки досі доглянуті, подвір'я заасфальтовані. Але жителів — немає. Влітку іноді приїздять до Олександрівки: на деяких городах залишилися кабачки та качани від кукурудзи. 

Олександрівка — село, яке зникає з карти України. Десятиліттями будинки стоять порожніми, а дороги перетворилися на чагарники. Зустріти людей на вулиці — не реально. Тут немає газу, магазинів та школи. Навіть костел зачинено.

До села не їздять автобуси, там немає магазинів, аптек та шкіл. Відроджувати Вишневе та Олександрівку ніхто не хоче.Першопеселенцями на початку ХХ сторіччя тут були мазури (поляки), привезені поміщиком з-під міста Плоскирів.

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала, нині на Хмельниччині є 5 сіл, у яких зареєстровано… 0 жителів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.