Вносити зміни в договір оренди землі можна виключно за згодою сторін

Кожна зі сторін має право запропонувати зміни існуючих умов договору оренди землі. Проте, така зміна можлива лише за взаємною згодою сторін.

Про це йдеться в матеріалі Безоплатної правової допомоги.

Якщо сторони не досягли згоди щодо зміни умов договору оренди землі спір вирішується в судовому порядку (ст. 30 Закону України «Про оренду землі»). Внесення змін до договору здійснюється шляхом укладання додаткової угоди до договору оренди землі, яка підлягає обов’язковій державній реєстрації.

«Зміни до договору оренди набирають чинності з моменту їх державної реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, а якщо договір змінюється у судовому порядку, то з дня набрання рішенням суду про зміну договору законної сили, якщо в цьому рішенні не встановлено іншого строку, з подальшою державною реєстрацією», — зазначають юристи.  

Для державної реєстрації державному реєстратору необхідно подати:

  • заяву
  • додаткову угоду про зміну умов договору оренди землі
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору та/або внесення плати за надання інформації з Державного реєстру прав
  • документ, що посвідчує особу заявника

довіреність чи інший документ, що посвідчує представницькі повноваження у разі коли особа, яка звертається за державною реєстрацією діє як представник.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.