На Волині жінка не може успадкувати землю через сусіда

Олена Півень мешканка м. Маріуполь, отримала у спадок земельну ділянку у селі Тупали Волинської області, але фактично сусід по ділянці хоче приватизувати всю землю собі. 

Чоловік замовив технічну документацію разом з будинком матері Олени, збрехавши, що це його стара хата.

Про це повідомляє Kovel.media.

За словами Олени Півень, у батьківській хаті проживала рідна сестра матері, яка залишила офіційно посвідчений заповіт на ім’я своєї єдиної рідної племінниці — Олени Півень, так як своїх дітей не мала. 

Захворівши, рідна тітка приїхала лікуватись до Маріуполя, де померла та була похована. На сьогодні мати Олени, Надія Кулешова є власницею житлового будинку в селі Тупали.

«Сесія Луківської селищної ради надала дозвіл моїй матері на розробку технічної документації на 0,25 га. Однак, фактично, моя мати позбавлена такого права, адже сусід, Білинській Володимир хоче приватизувати всю землю собі, саме тому він замовив технічну документацію разом з будинком моєї матері, збрехавши, що це його стара хата», — заявляє Олена Півень.

В листопаді 2021 року за заявою Олени Півень у приміщенні Луківської селищної ради відбулось засідання земельної комісії задля врегулювання спору з виїздом на місце у село Тупали. 

«Мені прямим текстом сказали повертатися до свого Маріуполя, а на сесії посадовиця селищної ради називала відкрито сепаратистами і мене і мою матір, хоча ми вільно володіємо українською мовою, є громадянами України, патріотами та волонтерами», — додає Олена. 

Як стверджує заявниця, голова Луківської селищної ради Анатолій Климук став на захист Володимира Білинського, дружина якого Мирослава Білинська є депутаткою Луківської селищної ради.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.