Жителька села Михайлівка створила світлицю рідного села

Бібліотекарка з села Михайлівка Олександрівської громади, що на Кіровоградщині, Анжела Поклад створила світлицю рідного села. Її відкрили в приміщенні місцевого старостату.

Про це пише Суспільне.

Місцеві жителі знесли тисячу старовинних речей і фотографій. Багато експонатів передали земляки, які вже давно виїхали з села.

Частині світлин — понад сто років. На одному з них — вінчання 1906 року. Анжела Поклад розповідає, ця світлина дуже зацікавила учасниць проєкту « Баба Єлька» під час їхньої етнографічної експедиції в Михайлівку.

«Я бачила, як у різних закладах облаштовують куточки краєзнавства, і теж захотіла зробити щось цікаве для людей», — розповідає Анжела Поклад. 

Жінка виграла 40 тисяч гривень у конкурсі, який проводили за підтримки народного депутата, й купила стенди й вітрини. Гроші на будівельні матеріали дали місцеві підприємці. Ремонтував світлицю староста Євгеній Футорнюк й працівниця офісу Юлія Рак.

Анжела Поклад шукала експонати через Facebook і районну газету. 

«Дуже сильно допомогла моя мама, Ніна Єгорівна Полунічева. Вона вчителька і підтримує контакти зі своїми учнями, однокласниками й друзями в різних куточках світу. Те, що прислали стільки фотографій, — її заслуга», — каже авторка проєкту.

Також Анжела Поклад збирає матеріали про перші підприємства на території села, школу, церкву, пошту, дитсадок і залізничну станцію.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.