Експерти рекомендують курей-несучок Ломан браун

Кури Ломан Браун витривалі до хвороб, складних кліматичних умов, високих та низьких температур. Особи набирають не надто велику масу: півні — 3 кг, курки — 1,9-2,1 кг.

Курки починають відкладати яйця у віці 21 тиждень при масі тіла в 1,7-1,9 кг. Від однієї курки отримують приблизно 310-320 яєць масою 63-64 грам світло-коричневого кольору. Пік виробництва 26-30 тижнів. 

Про це ідеться в матеріалі Zemliak.com «Топ-15 порід м’ясо-яєчних курей».

Птахи мають поступливий і комунікабельний характер, легко уживаються з представниками інших видів, швидко звикають до нових умов. Порода не схильна до надмірного набору ваги.

«Кури починають нестися рано. Молодняк досягає статевої зрілості у 135 днів. У цей час курочки зносять перше яйце. Вони абсолютно невибагливі в утриманні та догляді, мають високий ступінь адаптації та виживання у найскладніших умовах», — пише Zemliak.com.

Від однієї несучки в рік отримують близько 320 яєць. Кури забезпечують високий рівень рентабельності — гарна несучість досягається за найменших, у порівнянні з іншими породами, витрат на утримання. В інкубаційних яєць хороша виводимість пташенят — до 80%. Курчата мають дуже високу життєздатність — виживання становить 98%.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.