Українські аграрії можуть отримати насіння кукурудзи та соняшнику

Стартувала програма з надання насіння кукурудзи та соняшнику для підтримки малих фермерських господарств та інших сільськогосподарських виробників під час весняної посівної кампанії 2023 року.  

Подати заявку на отримання підтримки у межах програми необхідно через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 12 квітня 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Програма орієнтована на юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та фізичних осіб, які мають зареєстровані сільськогосподарські угіддя площею від 10 до 200 гектарів та ведуть свою діяльність у вищезазначених областях.

«Кожен отримувач допомоги може отримати достатню кількість насіння кукурудзи або соняшнику для обробки 10 гектарів землі», — ідеться у повідомленні.

У межах програми насіння буде розподілено у дев'яти постраждалих від війни областях України, зокрема у Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Сумській та Запорізькій областях. 

Зазначається, участь у цій програмі залежить від своєчасної доступності насіння від місцевих постачальників. Подання заявки за цією програмою не гарантує, що допомога буде надана.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.