Для зберігання у сховищі підійде картопля тільки пізніх сортів — поради

Іноді можна допустити величезну помилку, закладаючи на зберігання бульби ранньостиглих сортів картоплі. І справа тут зовсім не в її смакових якостях — вони відмінні, — але цю картоплю не можна зберігати довго.

Навіть в ідеальних умовах ранньостигла картопля зберігається лише до листопада. Потім вона починає швидко проростати і в'яне, втрачаючи свої якості, а значить, для продовольчих потреб стає непридатною, пише Zemliak.com.

Перш ніж закладати на зберігання картоплю, її необхідно не тільки ретельно просушити, видаливши всю землю і різні сторонні домішки, але і сортувати, відкинувши убік всі маленькі, підморожені, загниваючі, пошкоджені та хворі бульби.

«Успішне зберігання будь-якої картоплі протягом тривалої зимівлі можливо тільки при наявності здорового врожаю бульб. Тому перед закладанням на зберігання картоплю слід просушити, відсортувати, видалити всі дрібні бульби, хворі, загниваючі, підморожені, з великими механічними пошкодженнями. Необхідно видалити і залишки землі з бульб картоплі, та інші сторонні домішки», — кажуть городники. 

Тримати у сховищі картоплю можна з овочами, але не з усіма. Просто ідеально картопля зберігається з буряком, яку закладають поверх бульб.

І роблять це не лише для того, щоб місце у сховищі заощадити. Буряк відмінно вбирає зайву вологу, яка їй тільки на користь, оберігаючи тим самим від загнивання бульби картоплі.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.