Зберігати яблука необхідно при вентиляції — експерти

Експерти вважають, що саме через погану вентиляцію яблука в’януть, або ж на них починають з’являтися плями. Для зниження інтенсивності дихання охолодження буває недостатньо, тому в приміщеннях знижують рівень кисню до мінімуму та збільшують вміст вуглецю. Це дозволяє зберегти всі властивості яблук та зупинити розвиток захворювань та в’янення.

Про це пише Kurkul.com

Камеру овочесховища завантажують при температурі 10 °C, поступово знижуючи її. 

«Зберегти врожай фруктів свіжим і неушкодженим допоможе суворе дотримання оптимальних параметрів зберігання в плодово-овочевому сховищі. При недотриманні відповідного рівня вологості та температурного режиму плодам можна завдати непоправної шкоди», — зазначили експерти. 

Читайте також: Висушити погріб допоможе залізна грубка — досвід.

Фрукти продовжують поглинати кисень та виділяти вуглекислий газ навіть після збору врожаю, тому у сховищі також має бути добре налагоджена робота вентиляції.

«найкраща температура для зберігання яблук — близько 0 °C. Вологість повітря також має значення — оптимальний показник 90–95%. Водночас не можна яблука переморожувати, але і при високій температурі плоди теж довго не лежатимуть», — пише видання.

При дотриманні вищезазначених правил та вимог, врожай яблук у сховищі неодмінно дочекається оптимальної ціни на ринку та дозволить аграрію не лише покрити витрати, а й заробити на реалізації якісної продукції.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.