На Львівщини фермери отримають дотацію за прирощене поголів’я корів

З обласного бюджету Львівщини у вигляді дотації за приріст поголів’я корів спрямовано фінансову підтримку для мікро-, малих та середніх суб’єктів підприємництва галузі скотарства.

За приріст корів підприємці отримають на безповоротній основі до 30 000 гривень за одну голову, та за прирощене або новостворене поголів’я корів у період з 01 квітня минулого року до 01 квітня поточного року, ідентифіковане та зареєстроване відповідно до законодавства.

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.

«Даний напрям передбачений Комплексною програмою підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки», — інформують у департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

Дотація за приріст поголів’я корів буде нараховуватись на різницю поголів’я корів станом на 01 квітня поточного року до поголів’я корів станом на 01 квітня попереднього року, підтверджених витягом з Єдиного державного реєстру тварин за умови, що загальну кількість поголів'я основного стада не буде зменшено протягом року (до 1 квітня наступного року). Документи на  отримання дотації прийматимуться  з 01 квітня до 01 травня поточного року.

З обласного бюджету на дотацію за приріст корів виділено 9,0 млн. грн, а це як мінімум на 300 прирощених корів. Для мікро і малих суб’єктів підприємництва це додаткові надходження у розвиток виробництва і стимул до збільшення поголів’я корів.

Детальніше з умовами участі у програмі, переліком та зразками документів можна ознайомитись за посиланням.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.