Зооволонтери ініціювали акцію для ферми Пані Юпітер

Волонтери запустили благодійну кампанію «Нагодуй корівку». Мета ініціативи — підтримати деокуповану ферму «Пані Юпітер», яка знаходиться в селі Хотімля на сході Харківської області та зібрати 500 000 грн. Підтримати фермерське господарство можна, надіславши донат у благодійну банку «На корм для корівок». 

Про це організатори повідомили у пресрелізі.

«Завдяки злагодженій роботі нам вдалось зберегти майже 500 корів, проте тварини худі й змучені. Заготовити сіно під час окупації ми не змогли. Зараз придбати корм нереально. Водії відмовляються їхати в Хотімлю. Мости біля села підірвані, а об’їзд — це суцільне бездоріжжя. До того ж небезпечно через обстріли», — зазначає  співвласниця ферми «Пані Юпітер» Наталія Коваль. 

На початку повномасштабного вторгнення ферма «Пані Юпітер» потрапила під окупацію російських військ. Попри обстріли, відсутність зв'язку та електроенергії, люди продовжували працювати та забезпечували продуктами односельців — так допомогли їм вижити в надзвичайно складних умовах.

«Так, 10 вересня 2022 року село Хотімля було звільнено ЗСУ від російської орди. Ферма вистояла. Але перед господарством постало питання як забезпечити корів, які врятували мешканців села, необхідним кормом», — ідеться у пресрелізі. 

До нового врожаю фермерському господарству бракує: 149 040 кг сіна з люцерни, 462 720 кг пшеничних висівок, 296 880 кг соняшникового шроту.

Раніше Zemliak.com. вже писав, у вкрай складному становищі опинилася ферма Пані Юпітер, що на Харківщині. До війни господарство утримувало понад 600 голів великої рогатої худоби голштинської породи. У довоєнні часи надой на фермі становив близько 7 тонн молока щодня. Його постачали на Харківську дитячу молочну кухню та завод Данон.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.