Держгеокадастр презентував функціонал геопорталу пілотного проекту НІГД

В Україні презентовано розроблений функціонал геопорталу пілотного проекту НІГД (Національна інфраструктура геопросторових даних). Також створено інструменти геопорталу для ухвалення управлінських рішень на основі реальних даних.

Про Це інформує Урядовий портал.

Наразі у пілотному проекті геопорталу реалізовано декілька кейсів, які поділяються на дві групи: 

  • це інформація на всю територію України (адміністративно-територіальний устрій, межі земельних ділянок, пункти незламності тощо)
  • геопросторовий аналіз за обраним параметром (паспорти громад).

Держгеокадастр спільно з Науково-дослідним інститутом геодезії і картографії імплементували низку інструментів для практичного використання геопросторових даних (Use Case), які вже дозволяють зареєстрованим користувачам відчути переваги роботи з геопорталом.

«Use Case — це перелік дій, за якими користувач взаємодіє з геопорталом для виконання будь-якої дії та досягнення мети. Його основна мета — продемонструвати, яким чином геопортал НІГД можна вже використовувати для ухвалення рішень та ефективного управління територіями», — пояснили експерти.

Держгеокадастр продовжить роботу з органами місцевого самоврядування щодо реєстрації на геопорталі пілотного проекту НІГД (nsdi.gov.ua) та підключення наявних наборів геопросторових даних та метаданих.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.