Староста села з Київщини затриманий за співпрацю з окупантами

За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури старості села на Київщині повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Підозрюваний вказував ворогу шляхи пересування до прилеглих населених пунктів, відкрито закликав місцевих мешканців до співпраці з окупантами. 

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За даними слідства, староста села в Бучанському районі під час окупації населеного пункту добровільно перейшов на бік ворога. Він вів облік громадян, що залишилися в селі для видачі їм гуманітарної допомоги від окупаційних військ рф», — повідомили в прок3уратурі.

Маючи зброю та розпізнавальний знак, ідентичний з військовослужбовцями рф, він разом з ними брав участь у патрулюванні населеного пункту.

Староста вільно пересувався селом та користувався мобільним зв’язком, не зважаючи на встановлену російськими військовими заборону цивільному населенню покидати територію своїх домоволодінь та користуватися засобами зв’язку.

Наразі йому обрано запобіжний захід — тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу УЗНД ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.