В Україні функціонує 354 підприємства з переробки молока — статистика

На 1 листопада 2022 статистика нарахувала 354 підприємства, пов’язаних з діяльністю «переробки молока, виробництва масла та сирів», що на 43 підприємства менше (-11%), ніж на 1 листопада 2021 року. 

Для порівняння, кількість підприємств в Україні, які можна впевнено назвати «молочний завод», не більше 100.

Про це пише Спілка молочних підприємств України.

Держстат оприлюднив дані щодо кількості активних підприємств за регіонами України та видами економічної діяльності (на 1 листопада). Молочна діяльність представлена категорією «Переробка молока, виробництво масла та сиру».

«Включено як потужні підприємства, так і маленькі цехи, які зібрані в статистиці докупи, що є не зовсім доречно без вказування обсягів виробництва. Наведена динаміка, загальна та регіональна, яка оцінює активність бізнесу щороку. Через військову агресію рф і, як наслідок, руйнацію економіки, в останній календарний період сталися суттєві зміни», — ідеться у повідомленні.

Відповідно до офіційної інформації, найбільше річне кількісне зниження спостерігалось у Харківський, Дніпропетровській областях та Києві. При цьому є приклади незначного збільшення кількості профільних підприємств у Житомирській, Львівській, Рівненській, Закарпатській та Сумській областях.

Загалом, найбільша кількість операторів на 1 листопада 2022 року зафіксована у Києві, Вінницькій, Львівській та Полтавській областях. Найменша – у Луганській та Чернівецькій.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.