Фермер Наразій Вепрук створив крафтове виробництво Гуцульська сироварня

У селі Яворів, що на Івно-Франківщині, фермер Наразій Вепрук запустив туристичний об’єкт «Гуцульська сироварня». Щодня на сироварні готують 15 кг сиру одного виду.

Про це інформує видання Фіртка.

На території екоферми є сироварня на 200 літрів молока, вмикається на ній програма, технологія якогось виду сиру. Найшвидше, тридцять хвилин, вариться будз. Халумі — напівтвердий солоний сир. Його можна смажити як стейк, вариться він вісім годин при високій температурі.

«На нашій фермі ми виготовляємо 15 видів сирів: пармезан, гауда, качотта, беркеза, чеддер, сулугуні, халумі, моцарелла, тільзитер, фета, рікота, бринза, вурда, будз та ряжанка. Ми можемо і вміємо варити набагато більше видів, але ми крафтова серія», — повідомив Наразій Вепрук.

На екофермі проживає понад півсотні кіз різних порід, переважно закордонних. Тварини дуже дружелюбні і всіх їх можна гладити. 

Також на території є колиба, окремий зал для дегустації і магазин, де можна придбати товари вироблені на фермі і карпатські чаї. 

На сироварні виробляють сири, більшість із них можна спробувати на дегустації, на яку також подають мед, сметану, чорничне варення, насіння і банош.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.