На Херсонщині чоловік у квартирі вирощує солодкий перець

Мешканець Херсону Олексій Дмитрієв живе у звичайній квартирі. Проте, чоловікові вдалося створити сприятливі умови для вирощування солодкого перцю. Вже у лютому господар поділився у соц мережі першим урожаєм перцю.

Про це пише Zemliak.com.

Як каже Олексій, перець купляв у АТБ на салат і вирішив спробувати посіяти з нього 4 насіння.

«Світло працює 14 годин на день. Вологість повітря дотримуюсь не менше 60%. Це найбільша в мене проблема, тому якщо не зволожувати повітря то рослина жовтіє і трохи підсихає. Температура, важливо, 21°С- 25°С, ідеально 23°С-24°С», — ділиться Олексій Дмитрієв у Facebook.

Також чоловік розповів, що вентиляція вмикається 3 рази на день на одну годину, це теж важливо, тому що приміщення закрите, і треба повітря.

Одним з головних факторів, господар використовує додаткове підсвітлення. Лампи 220в, 18Вт довжина 120см, звичайні лед (холодного світла). Також для овочів Олексій встановив вентилятори звичайні 12в через блок живлення.

«Акумулятор звичайний 12в на випадок відключення світла (налаштував таким чином що все працює автоматично, вмикається і вимикається за допомогою контролера та керується з телефону) особисто тільки поливаю», — додав чоловік.

Щодо поливу рослини, Олексій Дмитрієв розповів, що використовує звичайну воду з крану, але відстояну мінімум добу.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.