Городніми роботами займаються майже всі українці — дослідження

За даними опитування, три чверті (78%) дорослих жителів України вирощували якісь рослини у 2022 році. 

Загалом більшість (65%, у тому числі 33% – цілком, і 31% – скоріше) не погоджується, що поратися на землі — це заняття для сільських жителів, хоча 33% вважають, що це так.

Про це інформує Київський інститут соціології для ГО «Місто-сад».

«Три чверті (73%) дорослих жителів України вважають роботу на землі невід'ємною частиною свого життя, у тому числі близько половини (49%) повною мірою погодилися із цим твердженням, і 23% – скоріше», — ідеться в дослідженні.

Абсолютна більшість жителів України позитивно ставляться до роботи на землі та до вирощування рослин. Так, 94% погоджуються, що власноруч вирощені плоди значно смачніші, ніж магазинні (у тому числі 81% – цілком, і ще 13% – скоріше)

Проведене опитування вказує, що українці вирощували якісь рослини впродовж останнього року, зокрема:

  • 65% вирощували овочі, городину для власного споживання
  • 43% — фрукти, ягоди, горіхи
  • 34% — кімнатні рослини
  • 29% — вуличні квіти
  • 7% — лікарські трави
  • 5% — овочі, городину для продажу.

Попри те, що на думку багатьох вирощування рослин вдома потребує багато часу, більшість (69%, у тому числі 43% – цілком так, і 26% – скоріше так) зазначили, що їм було б цікаво виростити вдома рідкісну або екзотичну рослину.

Тих, хто вважає роботу на землі невід'ємною частиною життя, і тих, хто отримує позитивні емоції від вирощування рослин і збирання врожаю трохи більше серед жінок, аніж серед чоловіків, серед людей віком 30 років і старших, аніж молодших, а також серед жителів сіл, аніж міст, проте загалом позитивне ставлення до вирощування рослин і роботи на землі домінує в усіх соціально-демографічних категоріях, серед жителів усіх регіонів та різних за типом населених пунктів.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.