За втрачену корову під час війни фермер отримає від 5 тисяч гривень

Уряд затвердив порядок використання фінансової допомоги малим агровиробникам, які найбільше постраждали від військової агресії російської федерації.

Скористатися допомогою можуть агровиробники, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або які утримують від 3 до 100 корів. Безповоротна допомога в розмірі 3100 грн виплачуватиметься за 1 га сільськогосподарських угідь (але не більше 372 тис. грн), а також 5300 грн за вирощену дійну корову (але не більше 530 тис. грн).

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

«Підтримка надаватиметься фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, зареєстрованим у Державному аграрному реєстрі (dar.gov.ua), через Український державний фонд підтримки фермерських господарств»,  — повідомили в міністерстві. 

Подати заявку можна з 1 вересня 2022 року.

Раніше Zemliak.com повідомляв, в рамках реалізації земельної реформи в Україні Мінагрополітики планує найближчим часом запустити Державний аграрний реєстр — єдиного майданчика, де буде акумульовано інформацію про виробників сільськогосподарської продукції та сільськогосподарську діяльність, яку вони здійснюють. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.