Волинянин прикрасив будинок вишивкою з 20 тисяч кришок

Мешканець села Древині Іванчівського району, що на Волині, Микола Левчук «прикрасив» свій будинок вишиванкою. Чоловік каже, що, окрім часу й зусиль, на цю мозаїку пішло близько 20 тисяч кришечок, які збирав 16 років.

Про це повідомляє видання Район.

«Насамперед я усі узори малював на папері, робив чернетки, підбирав кольори, кілька разів їх міняв. Потім тренувався — викладав ці візерунки на підлозі. Опісля виміряв стіну, робив спеціальні розрахунки і на вигладженій ґрунтовкою поверхні будинку креслив невеличкі квадратики, щоб знати куди саме чіпляти кришечку, і писав якого саме кольору вона має там бути. А вже після цього брав кришечку на морозостійкий клей для зовнішнього використання, щоб довше трималась», — розповів чоловік.

Спочатку Микола Левчук хотів зробити чорно-білий візерунок. Але пізніше зрозумів, що тоді буде не той ефект. Адже кольоровий — яскравіший і на будинку дивиться набагато гарніше.

Після нещасного випадку з рукою улюблену справу — малювання картин, чоловікові довелося покинути. Однак, потім в газеті він  прочитав статтю про жінку із Закарпаття, яка прикрасила свій двір різнокольоровими кришками. 

Ця ідея настільки сподобалась чоловіку, що вирішив її «позичити» і взявся за справу — почав збирати кришки з пластикових пляшок. Адже на задум, який зародився в голові художника, їх потрібно було чимало. 

Талановитий і наполегливий чоловік з головою поринув в цю справу і знайшов в цьому свою віддушину. Захопився настільки, що навіть забувся про свої шкідливі звички. Зокрема, кинув курити.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.