Пенсіонерка з Черкащини готує закрутки для військових

Жителька села Кобиляки, що на Черкащині, 63-річна Валентина Труляєва допомагає військовим з перших днів повномасштабної війни, як і її діти, які борються за Перемогу над агресором. 

У перші лютневі дні війни Валентина заколола порося та організувала приготування тушонки для воїнів. На сьогодні пенсіонерка відправила на фронт у вигляді тушонок вже чотири домашні свині. Ще одна партія найближчими днями теж поїде на передову.

Про це пише обласне видання Черкащини Viche.

Син Валентини майже від початку вторгнення росіян почав волонтерити, донька працює медичною сестрою в госпіталі, де лікують поранених дітей, а зять — служить у ЗСУ.

«Скільки житиму — допомагатиму тим, кому це потрібно»,  — каже Валентина Труляєва.

Для того, щоб було де зберігати заготовки, Валентина навіть придбала додаткову морозильну камеру. Зізнається, що усі кошти, які відкладала на лікування зубів, пішли на допомогу військовим.

Закриває Валентина Труляєва усе, що в неї росте на городі та в садку. Помідори, огірки, малину, смородину, абрикоси.

«Планую робити повидло. Яблука на варення пообіцяли привезти місцеві підприємці Андрій Маленко та Олексій Бойко. Там, куди передають ці закрутки, для військових печуть випічку із домашнім варенням, за весь час вже відправила його на фронт вже 320 літрів», — каже жінка. 

Усі овочі та фрукти у Валентини вирощені власними руками. Поля в 5 гектарів та городи жінка обробляє сама: і підживлює, і кропить, адже сама їздить на тракторі. Та все ж, зізнається, що останнім часом їй важче, бо поєднувати господарську діяльність і волонтерську самотужки — нелегко. Тим паче, жінка залишилась без чоловіка, якого забрало онкологічне захворювання. Дещо по господарству допомагає брат чоловіка.

Також у волонтерських справах суттєво надає допомогу жінці друг дитинства фермер Михайло Глийовий із Лісового. Також допомагають чоловіки із навколишніх сіл – лісник Роман Довгань та фермер Анатолій Бондаренко. Останньому син Валентини Василівни привіз прапор від військових із їх підписами, чим він був дуже задоволений.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.