Фермери Херсонщини показали поля незібраних кавунів

На полях окупованих районів Херсонської області пропадають тонни стиглих кавунів. Фермери навіть не збирають цей урожай – продати кавуни в окупації вони можуть хіба що за безцінь, а вивезти продукцію на підконтрольні Україні території не дають загарбники.

Кількість кавунів, що залишилися в полі, показав на відео користувач TikTok з Херсонської області. Видовище викликало бурхливу реакцію українців, які в цей же час змушені купувати кавуни за «космічними» цінами.

«Це біль, купили кавун за 200 грн, злегка рожевий. Купила кавун, не дуже великий майже за 200 грн, а він ну взагалі таке собі. Хочу херсонські!»  — пишуть коментатори під відео зі стиглими кавунами.

Ціни на кавуни в Україні у самий сезон тримаються в діапазоні 32-40 грн за кілограм. Зважаючи на те, що середній кавун ваги 5-10 кг, платити доводиться від 160 грн і більше. Таким чином, хлопець на відео із Херсона розрізає у полі кавуни на кілька тисяч гривень.

@student___u Ответ пользователю @fraysylova #продажа ##херсонскаяобласть #кавунчикiв #кавун #украина #україна #українськийтікток #херсон ♬ оригинальный звук - Єгор

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.