Родина з Сумщини створила музей бджільництва

Сім’я Скоркіних у Великій Писарівці, що на Сумщині, відкрила музей меду. Родина майже 40 років займаються бджільництвом. Нині для цього родина стилізувала власне обійстя та шукала експонати понад три роки.

про це стало відомо з видання Debaty.

Нині в родині мають 140 вуликів. У кожній бджолосім’ї в літній період часу, за словами пана Олексія, від 60 до 70 тисяч комах.

«У нас на пасіці є декілька систем вуликів – це двокорпусні вулики, вулики-лежаки, вулики дванадцятирамкові, а також є невеличкі вулики, які називаються нуклеуси, у яких розміщуються матки з невеликою кількістю бджіл для їхньої заміни. Усе залежить від природи, від бджіл, коли 90% залежить тільки від природи. Від нас, від пасічників, лише залежить 10% всього того, що ми робимо, і плюс ми маємо мед. Бджола за своє життя (зазвичай у літній період) приносить лиш чайну ложечку меду», — говорить Олексій Скоркін.

Для утримання такої пасіки бджолярі працюють кожного дня. Уся площа, яку займає це господарство разом із музеєм, — це справа рук родини Скоркіних. У хатинці господарі підготували усілякі інсталяції та планують проводити різноманітні майстер-класи.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.